Zijn hondenvoer en kattenvoer hetzelfde?

Net zoals het gevaarlijk is om alleen kattenvoer aan honden te voeren, kunnen katten niet alleen overleven met hondenvoer. Hondenvoer mist voldoende vitamine A en taurine, twee voedingsstoffen die katten nodig hebben om gezond te leven. Hondenvoer heeft ook een tekort aan arachidonzuur en mist het adequate vleeseiwitgehalte dat katten nodig hebben. Het blijkt dat er een verrassend groot verschil is tussen de voedingsbehoeften van katten en honden, en dus in hun voedsel.

Leslie, onze interne dierenarts, om wat licht te werpen op wat er precies in honden- en kattenvoer zit en waarom het zich niet goed vertaalt tussen soorten. Leslie legt de beste soorten eiwitten uit voor het dieet van je kat. Hondenvoer mist enkele essentiële voedingsstoffen die katten moeten hebben om te overleven. Honden zijn alleseters en kunnen van veel dingen leven, van vlees en graan tot groenten en fruit.

Over het algemeen kan hondenvoer een combinatie bevatten van dierlijke eiwitten, granen en groenten. Katten daarentegen zijn veel beperkter in wat ze moeten eten om te overleven. Katten zijn verplichte carnivoren en moeten hun voedingsstoffen uit vlees halen, niet uit plantaardig materiaal. De reden dat hondenvoer verschilt van kattenvoer, is omdat katten speciale dieetbehoeften hebben die het opruimen van carnivoren en alleseters niet doen.

Hoewel zowel honden als katten lid zijn van de Orde Carnivora, worden alleen katten beschouwd als „verplichte carnivoren”. Deze term geeft aan dat katten wat van dieren afkomstig eiwit moeten eten om gezond te blijven of voedingssupplementen moeten krijgen om hen van cruciale voedingsstoffen te voorzien. Over het algemeen moet ongeveer een derde van het dieet van een gezonde, volwassen kat uit eiwitten bestaan, hoewel niet alles in de vorm van vlees hoeft te worden geleverd. Als strikte carnivoren van nature hebben katten voedsel nodig dat een veel hoger eiwitgehalte heeft dan hondenvoer.

Hoewel katten en honden zowel harig als lief zijn, hebben de twee dieren verschillende voedingsbehoeften. Ingeblikt voer ontworpen voor honden heeft een andere balans van voedingsstoffen, vitamines en mineralen dan voedsel gemaakt voor katten. Hoewel het verleidelijk lijkt om Fido en Fluffy hetzelfde voedsel te voeren, wordt het niet aanbevolen - de voedingsexcessen of tekorten veroorzaakt door een onjuist dieet kunnen uw huisdieren schaden. Het totale eiwitgehalte in hondenvoer is meestal lager dan in kattenvoer.

Dit is nog een belangrijke reden om ons kattenvoer dat bedoeld is voor honden niet te voeren. Hoewel sommige hondenvoer een zeer hoog eiwitgehalte biedt, bieden de meeste niet het percentage eiwitten dat onze vleesetende katten nodig hebben. Hondenvoer is in veel opzichten vergelijkbaar met kattenvoer. Net als kattenvoer is hondenvoer verkrijgbaar in zowel natte als droge variëteiten.

Het natvoer bevat ingrediënten die in het blik zijn gekookt, en droogvoer bevat ingrediënten gemengd met een koekjesbasis. Het kan zelfs erg op elkaar lijken, daarom vragen veel mensen zich waarschijnlijk af of je de twee soorten voedsel kunt mixen en matchen. Taxonomisch gezien bevinden honden zich in de 'Orde Carnivora' en de familie 'Canidae' samen met andere vleesetende zoogdieren. Dit is wat u moet weten over kattenvoeding en waarom u op de lange termijn geen hondenvoer aan katten moet geven.

In tegenstelling tot honden, wiens lichaam het essentiële aminozuur taurine kan synthetiseren, moeten katten het innemen om hun gezondheid te behouden, volgens de website van het College of Veterinary Medicine van de Universiteit van Illinois van Urbana-Champagn's College of Veterinary Medicine. Thiaminetekorten kunnen ontstaan wanneer katten veel ongekookte zoetwatervis eten omdat het een enzym bevat dat thiamine afbreekt of wanneer ze geen uitgebalanceerd, voedzaam compleet kattenvoer krijgen. Het maakt gebruik van de formule op basis van vlees om uw huisdier van veel eiwitten te voorzien, en het is ideaal voor honden van alle leeftijden. Ingeblikt kattenvoer heeft de neiging om hoger te zijn in dierlijke eiwitbronnen, wat in overmaat moeilijk kan zijn voor het systeem van een hond.

Honden die vatbaar zijn voor vetintolerantie mogen ook geen kattenvoer eten, omdat dit een veelvoorkomende oorzaak is van pancreatitis en spijsverteringsproblemen. Het is gemakkelijk om de fysieke en gedragsverschillen tussen katten en honden te identificeren, maar veel ouders van gezelschapsdieren zijn zich niet bewust van de verschillende voedingsbehoeften tussen soorten. Katten geven meestal de voorkeur aan natvoer omdat het meestal stukjes echt vlees bevat, dus het is een geweldige manier om een koppige kat weer te laten eten of om je kat medicatie te geven. Tandziekten zijn een groot probleem voor katten, en sommige deskundigen suggereren dat meer dan 50% van de katten op vierjarige leeftijd een vorm van tandziekte heeft.

Een verscheidenheid aan niet-specifieke symptomen en ziektetoestanden kan het gevolg zijn wanneer katten niet voldoende vitamine A in hun voedsel krijgen. Naast de puur voedingscomponent is smaak nog een groot verschil tussen hondenvoer en kattenvoer. .

Leave a Comment

All fileds with * are required