Wat is het meest giftige hondenvoer?

. De uienfamilie, droog, rauw of gekookt, is bijzonder giftig voor honden en kan gastro-intestinale irritatie en schade aan rode bloedcellen veroorzaken. De gevaarlijkste soorten zijn pure chocolade en ongezoete bakchocolade. Het kan ook hartproblemen, tremoren, toevallen en de dood veroorzaken.

In geen geval mag uw huisdier alcohol krijgen. Als u vermoedt dat uw huisdier alcohol heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts of het ASPCA Animal Poison Control Center. Chocolade, koffie en cafeïneDeze producten bevatten allemaal stoffen die methylxanthines worden genoemd, die worden aangetroffen in cacaobaden, de vrucht van de plant die wordt gebruikt om koffie te zetten, en in de noten van een extract dat in sommige frisdranken wordt gebruikt. Merk op dat donkere chocolade gevaarlijker is dan melkchocolade.

Witte chocolade heeft het laagste gehalte aan methylxanthines, terwijl bakchocolade het hoogste bevat. Kleine doses, zoals het eten van de vrucht, zullen waarschijnlijk geen problemen opleveren die verder gaan dan lichte maagklachten. Kokosnoot- en kokosolie Wanneer ze in kleine hoeveelheden worden ingenomen, zullen producten op basis van kokosnoot en kokosnoot waarschijnlijk geen ernstige schade toebrengen aan uw huisdier. Het vlees en de melk van verse kokosnoten bevatten oliën die maagklachten, dunne ontlasting of diarree kunnen veroorzaken.

De gist produceert ethanol als bijproduct en een hond die rauw brooddeeg inneemt, kan dronken worden (zie alcohol). Ongezoete bakkerchocolade en cacaopoeder behoren tot de gevaarlijkste variëteiten (2.Het eten van voedsel dat xylitol bevat, kan leiden tot een plotselinge en significante daling van de bloedsuikerspiegel van een hond (3, 4, 5,. Niemand weet welk ingrediënt of verbinding in druiven en rozijnen ze zo giftig maakt voor honden, maar ze behoren tot de ernstigste voedselbedreigingen. Hoewel het vlees van appels niet giftig is, kunnen de zaden giftig zijn vanwege de aanwezigheid van een verbinding genaamd amygdaline.

Daarom is het geen goed idee om uw hond gezouten voedsel te geven, zoals pretzels, popcorn of chips. MacadamianotenMacadamianoten kunnen bij honden zwakte, depressie, braken, tremoren en hyperthermie veroorzaken. Je eet iets lekkers en je hond kijkt je aan met die grote puppyhondogen en smeekt je stilletjes om je eten met hem te delen. Zelfs met al deze middelen is de beste remedie tegen voedselvergiftiging echter het voorkomen ervan in de eerste plaats.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required