Wat is het belangrijkste voer van honden?

Hoewel vlees het grootste deel van hun dieet uitmaakt, kunnen gedomesticeerde honden ook voedingsstoffen afleiden uit granen, fruit en groenten. Deze niet-vleesproducten zijn niet alleen vulstoffen, maar kunnen een waardevolle bron zijn van essentiële vitamines, mineralen en vezels. Een goed hondenvoer bevat vlees, groenten, granen en fruit. .

Of je kunt hun dieet mengen met wat gekookt of rauw vlees, vis, groenten en rijst. De meeste honden houden van ingeblikt of nat voedsel; het heeft een lange houdbaarheid en is gemakkelijk te vinden in elke supermarkt, maar het kan duur zijn. De echte vraag is hoeveel verteerbaar eiwit het levert. Ook is het meeste ingeblikt voedsel ongeveer 75 procent water.

De zes basisvoedingsstoffen zijn water, eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitamines. Deze essentiële voedingsstoffen zijn nodig als onderdeel van het reguliere dieet van de hond en zijn betrokken bij alle basisfuncties van het lichaam. De maximaal toelaatbare hoeveelheden van sommige voedingsstoffen zijn bekend en de resultaten van toxiciteit zijn vastgesteld. Wat minder wordt begrepen, is wat er in de loop van de tijd kan gebeuren met marginale tekortkomingen of excessen.

Hondenvoer van kleine rassen richt zich op het leveren van voldoende calorieën binnen een uitgebalanceerd dieet. Hoe vreemd het ook mag lijken, kleinere rassen hebben een hogere caloriebehoefte dan grote rassen vanwege hun hogere stofwisselingssnelheden (wat vooral het geval is als ze puppy's zijn). De meeste voedingsmiddelen die aan deze eis voldoen, hebben de vermelding „compleet en uitgebalanceerd” ergens op de verpakking. Eiwitten zijn belangrijk bij de vorming en het onderhoud van kraakbeen, pezen en ligamenten.

Als u een puppy van groot of gigantisch ras heeft, een puppy die als volwassene meer dan 50 pond (23 kg) gaat wegen, of risico loopt op heupdysplasie, elleboogdysplasie of andere groeiafwijkingen (bijvoorbeeld Labrador en Golden Retrievers, Duitse herders), moet u een puppyvoer voeren dat speciaal is samengesteld voor puppy's van grote rassen. Het is erg belangrijk om de bronnen van vitamines in het dieet van een hond te controleren, omdat tekorten en overmatige hoeveelheden kunnen optreden als gevolg van de inconsistenties in natuurlijke voedingsproducten (lever, longen). Hoewel geen studies hebben aangetoond welk type hondenvoer beter is, suggereren dierenartsen vaak een combinatie van zowel droog als nat. Voor honden die meer water moeten consumeren of bepaalde speciale dieetbehoeften hebben, kan ingeblikt voedsel een betere keuze zijn.

Als u zich zorgen maakt over het feit dat uw hond een mogelijke voedselallergie of voedselaversie heeft, neem dan contact op met uw dierenarts in de eerstelijnszorg of een door de raad gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige over een klinische voedingsproef. Als u vragen heeft over een bepaald voedingsmiddel, is uw veterinaire zorgteam uw beste bron voor hulp. Over het algemeen herinnerden verschillende grote bedrijven meer dan 100 merken voer voor huisdieren, waarbij het grootste deel van het teruggeroepen product afkomstig was van Menu Foods. Vrij verkrijgbare supplementen voor mensen en honden zijn in veel staten niet vereist om voedselstudies of biologische beschikbaarheidstests te ondergaan, wat betekent dat sommige producten mogelijk niet direct beschikbaar zijn voor honden.

Ik was gevloerd, omdat geen vier voedingsmiddelen alle hondenvoeding kunnen bieden die een pup nodig heeft om een lang, gezond leven te leiden. Houd er rekening mee dat etiketten voor dierenvoeding anders zijn dan etiketten voor menselijke voedingsmiddelen, waardoor het moeilijk is om voedingsproducten te vergelijken. Het beste voer voor uw hond hangt af van of het een klein ras of een groot ras is, zoals gedefinieerd door de American Kennel Club (AKC). Veel van deze diëten worden gebruikt tijdens voedselproeven, maar vanwege mogelijke gezondheidsrisico's moeten worden gebruikt onder direct toezicht van uw dierenarts in de eerstelijnszorg of een door de raad gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige.

Een mengsel van beide is daarom zijn juiste voedsel, maar van de eerste heeft hij een grotere portie nodig, en dit deel moet altijd worden bepaald door zijn lichamelijke inspanningen. Koolhydraten zijn nodig in de dagelijkse voeding van een hond, omdat ze energie leveren in de vorm van glucose en een belangrijke bron van voedingsvezels zijn. Voor bedrijven als Nabisco, Quaker Oats en General Foods bood dierenvoeding een kans om bijproducten op de markt te brengen als een winstgevende bron van inkomsten. .

Leave a Comment

All fileds with * are required