Kan hondenvoer slecht gaan?

Ongeopend kan een zak droog hondenvoer tot twee jaar meegaan, zegt Chavez. Als de tas eenmaal is geopend, is hij maar een paar weken goed. Over het algemeen is ongeopend droog voer voor huisdieren een jaar houdbaar, terwijl ongeopend ingeblikt voedsel twee jaar na de productiedatum goed is. Droogvoer moet, mits op de juiste manier bewaard, meegaan tot de aangegeven vervaldatum van de fabrikant.

Fabrikanten van dierenvoeding stellen houdbaarheidsdatum of houdbaarheidsdata vast om de veiligheid van uw hond te waarborgen. Over het algemeen is ongeopend droog voer voor huisdieren een houdbaarheid van 12-18 maanden, terwijl ongeopend ingeblikt voedsel twee jaar na de productiedatum goed is. Zoek naar de vervaldatum op de bodem van de voedselzak of blikjes van uw hond, en plan het voer vóór die datum te openen en te gebruiken. Een van de eerste dingen die u moet doen om te bepalen hoe vers het voer van uw hond is, is de houdbaarheidsdatum op de verpakking controleren.

Meestal is droog hondenvoer dat niet is geopend tot 18 maanden goed, terwijl nat ingeblikt voedsel vanaf die datum twee jaar goed is. Als je eenmaal voedsel hebt geopend, neemt de plank natuurlijk af van maanden tot weken of zelfs dagen (afhankelijk van of het nat of droog is). Als u merkt dat uw hond zijn neus opdraait bij voedsel dat ze gewoonlijk zouden eten, kan het zijn dat hij bedorven of verwend is geworden. Armstrong en verschillende andere leidinggevenden van dierenvoedingsbedrijven geven toe dat alle makers van natuurlijk geconserveerde voedingsmiddelen worstelen met de taak om ranzigheid en oxidatie in hun producten te voorkomen.

Met betrekking tot toegevoegde conserveermiddelen zijn er verschillende soorten natuurlijke en synthetische conserveermiddelen die worden gebruikt in voer voor huisdieren. We zullen ook moeten weten hoe lang ze het voedsel hebben gehad, hoeveel ze hun hond hebben gevoerd en wat de symptomen van de hond zijn. Dit heeft natuurlijk invloed op de houdbaarheid van het voedsel; met de lage niveaus van antioxidant vitamine C begint het vet te oxideren en dit versnelt het bederf. Hoewel veel in de handel verkrijgbaar hondenvoer een lange houdbaarheid heeft, blijven ze niet voor altijd vers.

Zelfs als je denkt dat het voedsel in de zak niet nat is, bevat je zogenaamde „droogvoer” eigenlijk tot 14% water. Na het verzamelen van alle benodigde informatie en het vragen om een deel van het verdachte voedsel (indien nodig), vertelt Armstrong de eigenaar van de hond wat hij aan het probleem gaat doen. Als ze hun hond naar de dierenarts hebben gebracht, moet ik de naam en het telefoonnummer van de dierenarts weten omdat ik contact met hen moet opnemen. En gelukkig worden de meeste potentiële productieproblemen voorkomen of gecorrigeerd en voorkomen dat honden worden geschaad door de kilometerslange lijst van gevarenanalyse- en kwaliteitscontroleprocedures van de fabrikant.

Als een voer er goed uitziet maar slecht ruikt wanneer je het opent - en vooral als je hond terughoudend of traag lijkt om erin te graven - is het waarschijnlijk dat de conserveermiddelen en antioxidanten van het voedsel niet zo goed hebben gepresteerd als zou moeten. Als het gaat om ingeblikt voedsel, is inblikken het conserveermiddel, dus ongeopende blikjes blijven meestal langer vers dan ongeopend droogvoer. Het verwijderen van vocht uit hondenvoer is een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat hondenvoer niet slecht gaat.

Leave a Comment

All fileds with * are required