Hoeveel verschillende soorten hondenvoer zijn er?

Er zijn vier hoofdsoorten hondenvoer beschikbaar voor ouders van gezelschapsdieren om uit te kiezen. Voor sommige eigenaren is het zeker de kosten waard, maar niet elk merk commercieel ingeblikt voedsel levert het eiwit dat uw pup nodig heeft. De echte vraag is hoeveel verteerbaar eiwit het levert. Onverteerbare eiwitten gaan door het systeem van uw hond zonder te worden afgebroken tot opneembare voedingsstoffen, dus het is vrijwel nutteloos voor hem.

Ook is het meeste ingeblikt voedsel ongeveer 75 procent water. Hoe hoger het watergehalte, hoe minder voedingsstoffen, dus hoe meer voedsel uw hond moet consumeren om de voedingswaarde te krijgen die zijn lichaam nodig heeft. . Commercieel hondenvoer in de vorm van karbonades, hamburgers of ander vlezig voedsel wordt halfvochtig voedsel genoemd.

Dit soort voedsel is de minst voedzame van alle hondenvoer en bevat veel kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Ze kunnen af en toe aan uw hond worden gegeven, maar ze moeten op zichzelf niet als een dieet worden beschouwd, omdat ze niet de voeding bieden die uw pup nodig heeft. Een rauw dieet bestaat uit rauw vlees, bij voorkeur met wat botten (nooit gekookte botten, alleen rauw) en organen erin gemengd, omdat botten een natuurlijke bron van fosfor en calcium zijn. Dit type dieet werkt goed voor veel honden, aangezien honden korte darmkanalen en sterke maagzuur hebben, die het voor hen beide gemakkelijk maken om rauw voedsel te consumeren en te verteren.

Voordat u uw hond overzet op een rauw dieet, moet u met uw dierenarts praten over de voordelen en risico's. Met zoveel opties beschikbaar, kan het kiezen van de beste soorten hondenvoer voor uw hond soms aanvoelen als het vinden van een naald in een hooiberg. Er zijn zoveel keuzes, en op papier klinken ze allemaal geweldig, maar hoe weet je welk voer het juiste is voor je hond? Wat voor soort hondenvoer is het beste? Hoewel brokjes diëten zijn gemaakt met gemak in gedachten, zijn de verschillende soorten hondenvoer van vandaag grote sprongen gekomen op het gebied van kwaliteit. Hondenformules zijn gevorderd, samen met onze kennis van de anatomie van honden.

Nat hondenvoer is een andere veel voorkomende manier van voeren. Net als brokjes heeft ingeblikt voedsel zowel negatieve als positieve punten. Ingeblikt voedsel is het op één na populairste voerformaat voor honden. Ingeblikt voedsel is niet langer beperkt tot de standaard metalen blikcontainer.

Pouches en Tetrapaks worden aangeboden voor eigenaren van gezelschapsdieren die op zoek zijn naar een BPA-vrije optie of op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere verpakkingskeuze. Ingeblikt voedsel kan alleen of naast droge brokjes worden gevoerd. De hogere kosten van ingeblikt voedsel leiden er vaak toe dat eigenaren van gezelschapsdieren het voeren als aanvulling op andere diëten. Rauwe diëten leveren de meest natuurlijke vorm van dieet en de meest complete voeding die u voor uw huisdier kunt bieden.

De voordelen van het voeren van een voedingsuitgebalanceerd rauw dieet overtreffen die van brokjes of ingeblikt voedsel ver. Het meest beschikbare en betaalbare hondenvoer is droog hondenvoer. Droog hondenvoer hoeft niet gekoeld te worden, wat het belangrijkste voordeel is ten opzichte van nat hondenvoer, omdat het ongeveer 90 procent droge stof en 10 procent water bevat. Dit maakt het gemakkelijk op te bergen.

Droog hondenvoer wordt gemaakt door ingrediënten zoals vlees en granen te combineren en te koken. Dit proces zet het zetmeel in het voedsel om in een gemakkelijk verteerbare vorm, terwijl ook gifstoffen worden vernietigd en de ingrediënten worden gesteriliseerd. Er zijn veel verschillende soorten droog hondenvoer in de schappen. Het beste droogvoer voor uw hond hangt af van de voedingsbehoeften van uw hond.

Over het algemeen is droog hondenvoer van hogere kwaliteit dat de juiste ingrediënten bevat voor de levensfase en het ras van uw hond de beste keuze, maar praat met uw dierenarts of dierenarts over de gezondste keuze voor uw huisdier. Koudgeperst hondenvoer is nog relatief nieuw op het toneel, maar groeit snel in populariteit omdat ze alle voordelen van meer conventionele droogvoerverwerking bieden, maar zonder de potentieel schadelijke hoge temperaturen. Ingrediënten moeten echter nog steeds worden gedroogd en gemalen voordat ze worden geperst en sommige, zoals granen, moeten ook worden voorgekookt, dus er is een bepaald verwerkingsniveau, maar de laatste fase is zeker een stuk minder intensief dan extrusie. Droogvoer is meestal brokjes in zakken die 3-11% water bevatten.

Ingeblikt voedsel bevindt zich meestal in een container met vaste of zachte zijkanten met 60-78% water. Vers voer voor huisdieren lijkt meer op ingeblikt voedsel in watergehalte. Er zijn voor- en nadelen aan de drie verschillende soorten diëten. De kwaliteit en het voedingsprofiel van huisdieren zijn onafhankelijk van de dieetvorm; er zijn echter voorkeuren voor eigenaren en huisdieren voor het dieettype.

Droog voedsel is zuiniger om te voeren dan andere vormen van voedsel en kan veilig enkele (1-3 uur) op kamertemperatuur blijven als het niet wordt bevochtigd. Halfvochtig voedsel is over het algemeen smakelijker dan droog voedsel, maar is het afgelopen decennium minder populair geworden, dus moeilijker te vinden. Vers voer voor huisdieren heeft over het algemeen de hoogste smakelijkheidsclassificatie, maar is vaak de duurste voeroptie. Ingrediënten zijn over het algemeen verse, hele voedingsmiddelen, maar vitamines en mineralen zijn nog steeds nodig.

Het product wordt meestal gekookt en kan worden geleverd in geïndividualiseerde maaltijdporties. Als u besluit uw hond een huisgemaakt dieet te geven, onderzoek dan hondenvoeding, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw hond geen essentiële voedingsstoffen mist. Veel dierenartsen en experts uit de industrie hebben hun bezorgdheid geuit over de veiligheids- en voedingsbalans van rauw voedsel. Obesitas bij honden is een groeiende zorg in de veterinaire gemeenschap en is in verband gebracht met veel gezondheidsproblemen bij honden.

De ingrediëntenlijst op een hondenvoerlabel vertelt u niet de kwaliteit van de ingrediënten of waar ze vandaan komen, en sommige fabrikanten splitsen de ingrediënten op om de distributie gelijkmatiger te maken. Als u op zoek bent naar de voor- en nadelen van gevriesdroogd hondenvoer, dan is hier een lijst die kan helpen. Als het gaat om het kiezen van een specifiek droog hondenvoer, lees dan zorgvuldig de ingrediënten en kies een merk dat gezonde ingrediënten gebruikt. Droogvoer is het meest economische type commercieel hondenvoer, en dit is de reden dat veel eigenaren het voor hun hond kiezen.

Natvoer bevat grotere hoeveelheden vers vlees, gevogelte, vis en dierlijke bijproducten, samen met meer getextureerde eiwitten afkomstig van granen. .

Leave a Comment

All fileds with * are required