Is eiwitrijk hondenvoer goed voor honden?

Marketingtactieken van sommige dierenvoedingsbedrijven hebben bij eigenaren van gezelschapsdieren een algemene misvatting aangewakkerd dat honden verplichte carnivoren zijn en een dieet nodig hebben dat voornamelijk uit vlees bestaat. Honden zijn, net als mensen, alleseters en doen het het beste met een uitgebalanceerd dieet van eiwitten, koolhydraten en vet. Overmatige eiwitconsumptie is op zijn best niet nodig voor honden en voor sommige honden met medische aandoeningen kan het zelfs schadelijk zijn. Zelfs historisch gezien aten leden van de Lewis- en Clark-expeditie naar verluidt elke dag een dieet van voornamelijk buffelvlees zonder nadelige gevolgen.

Meer dan 1.600 vrouwen gevolgd gedurende 11 jaar hadden geen significante verschillen in glomerulaire filtratiesnelheid (GFR), een maat voor de nierfunctie, gerelateerd aan eiwitinname. Bij ratten die een dieet van 50 procent eiwit kregen, werden geen anatomische veranderingen waargenomen in de nieren in vergelijking met ratten met een eiwitdieet van 14 procent. Wat we onze honden voeren is een serieus onderwerp en voeding kan ingewikkeld zijn. Laten we dus enkele basisprincipes bespreken als het gaat om hondenvoeding en waarom, ja, zogenaamd „eiwitrijk hondenvoer” een goede keuze kan zijn om honden op een goed gewicht te houden, met magere spiermassa en sterke lichamen.

Commerciële diëten worden gecreëerd door een groep dieetprofessionals en -fabrikanten. Elk recept varieert enigszins, afhankelijk van merk- en doelvoeding. Het eiwitgehalte in een commercieel recept moet minimaal 18% eiwit zijn voor onderhoud. Sommige recepten voor hondenvoer voor volwassenen voor hoogenergetische honden kunnen echter hoger zijn dan 40%.

Het is cruciaal om de juiste eiwitniveaus aan uw hond te leveren op basis van levensfase, leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Volgens de American Kennel Club zijn eieren een geweldige eiwitbron die veilig en gezond is voor uw honden. Eieren hebben niet de vereiste voedingswaarde om een dagelijkse maaltijd te zijn, maar ze zijn een geweldige topper of op zichzelf staande snack waar je hond dol op zal zijn. We moeten opmerken dat hoewel eieren zeer gunstig kunnen zijn voor veel hoektanden, sommigen er gevoeligheden voor kunnen ontwikkelen.

Ook mag u uw hond nooit rauwe eieren aanbieden, omdat deze nog steeds salmonella kan dragen die uw hond ziek kan maken. Vis is een gezond eiwit om op elk moment aan het dieet van uw hond toe te voegen. Vis bevat veel eiwitten, maar zeer laag vet, dus het is een perfecte eiwitbooster voor honden die een dieet met matige calorieën nodig hebben. Sommige honden hebben mogelijk een allergie voor vis, dus als ze bijwerkingen hebben, stop dan met het allemaal samen te serveren.

Uw dierenarts kan controleren of een visallergie is. U kunt ook verschillende pluimveeselecties voor uw hond stomen of koken. Gevogelte biedt een optie voor mager, wit vlees dat boordevol grote hoeveelheden eiwitten zit. Als je een jager bent die gevuld is met vers wild, kun je je hond misschien wat vers hertenvlees aanbieden.

Het is een hormoonvrije, uitstekende selectie voor maaltijden en snacks thuis. Je kunt het zelfs uitdrogen om lekkere schokkerige snacks te maken. Hertenvlees is een mager, gezond rood vlees dat het systeem van uw hond kan voeden. Het is misschien moeilijk om langs te komen als je niet op jezelf jaagt, maar het is een gezond alternatief voor wat vet rood vlees.

Rood vlees heeft niet dezelfde negatieve effecten op hoektanden als op mensen. De meeste rode vleessoorten zijn waardevol en voedzaam voor je hond. Het is echter het beste om deze menu-opties niet als belangrijkste eiwitbron te gebruiken vanwege het hoge vetgehalte. Rood vlees kan ongelooflijke gezondheidsvoordelen hebben, vooral als je begint met de meer exotische opties.

Nieuwe eiwitten zoals bizons zijn uitstekend, omdat ze meestal een veel lager risico hebben op het veroorzaken van allergieën. Naast eiwitselecties op basis van vlees, kunt u in plaats daarvan consequent plantaardige eiwitten aanbieden. Honden hebben organisch plantaardig materiaal nodig om te gedijen, net als dierlijk materiaal. Plantaardige eiwitten kunnen zoveel voedingsvoordelen hebben voor honden.

Ze verschijnen overal in veel populaire commerciële hondenvoer voor recepten vanwege hun gezondheidsbevorderende kracht. Sommige plantaardige eiwitten kunnen bij sommige honden voedselallergieën en gevoeligheden veroorzaken. Rundvlees is een uitstekende keuze als het gaat om de beste eiwitten voor honden. Orgaanvlees zoals het hart en de lever van rundvlees bieden de meeste voedingswaarde met het hoogste niveau aan eiwitten en vitamines.

Als natuurlijke bron van Taurine, Thiamine en B6 is runderhart een geweldige manier om spieren op te bouwen en gewrichten gezond te houden met zijn hoge collageengehalte. Runderlever is een voedselrijke keuze om bloedarmoede en zwakke ogen te behandelen vanwege de hoge waarde van vitamine A, D, E en K, evenals het hoge ijzergehalte. Deze neutrale dieeteiwitoptie kan ontstekingen verminderen en helpen uw hond in balans te houden. Het is waar dat honden die zijn grootgebracht met een niet-gevarieerd dieet er de voorkeur aan geven er de voorkeur aan te blijven en niet gemakkelijk nieuw voedsel accepteren.

Zetmeelrijke groenten zoals erwten, kikkererwten en linzen bevatten grote hoeveelheden natuurlijke eiwitten, vaak te vinden in commerciële recepten voor hondenvoer. Eend is een belangrijk onderdeel van het verkoelende dieet en biedt een eiwitbron die het lichaam koelt en de organen van uw hond hydrateert. Ze houdt van de smaak en ik vind het geweldig dat ze eindelijk iets kan eten met al haar voedselgevoeligheden. Een van de grootste mythen met betrekking tot eiwitrijke diëten is dat ze onveilig kunnen zijn voor puppy's van grote rassen, oudere honden en honden met overgewicht.

Het heeft minder vetgehalte dan rundvlees en ander rood vlees, dus het is een geweldige optie voor honden die gewichtsbeheersing nodig hebben. Dit komt vooral omdat eiwit het duurste ingrediënt is in hondenvoer, dus het lager houden van eiwitten helpt de fabrikant om een gezonde winst te behouden. Bij het winkelen voor voedsel voor uw hond is het belangrijk om verder te kijken dan de marketingclaims op het pakket. Eend wordt beschouwd als een nieuw eiwit dat mager is en gemakkelijk walgt, perfect voor pups met voedselallergieën.

Dit zorgt voor een voer voor huisdieren dat goed uitgebalanceerd is zonder overtollige voedingsstoffen die onnodig en in sommige gevallen schadelijk zijn voor uw hond. Met verkoelende, neutrale en opwarmingsopties wilt u weten welk primaire eiwit uw hond in optimale gezondheid houdt. Ja, eiwitrijk hondenvoer is goed voor uw hond, zolang de ingrediënten in het voer van hoge kwaliteit en gezond zijn. Toch had ik een gezaghebbende bron nodig dan mijn eigen overpeinzingen, dus nam ik contact op met een van de bedrijven die voedsel op basis van varkensvlees aanbieden.

.

Leave a Comment

All fileds with * are required