Waarom hondenvoer graanvrij?

Boetiekdiëten worden geproduceerd door kleine bedrijven zonder voedingstestfaciliteiten. Diëten met exotische ingrediënten gebruiken ongebruikelijke bronnen, zoals kangoeroe of eend, die geen uitgebreide tests hebben ondergaan, meer voorkomende bronnen zoals kip of rundvlees hebben. Graanvrije diëten vervangen granen zoals rijst en maïs door aardappelen of peulvruchten (bonen, erwten en linzen) als koolhydraatbron. Geen enkele studie heeft ooit aangetoond dat graanvrij superieur is aan graaninclusieve diëten.

Elk hondenvoer gemaakt zonder tarwe, maïs, rijst en andere granen wordt als „graanvrij” beschouwd. Honden hebben echter nog steeds koolhydraten nodig voor energie. Dus hondenvoer zonder graan gebruikt alternatieve bronnen van koolhydraten zoals aardappelen en erwtenmeel. Zijn er voordelen van graanvrij hondenvoer? Voor sommige honden, ja.

Venator legt echter uit: „er is een mythe die niet wordt ondersteund door de diergeneeskunde dat granen allergieën veroorzaken. De realiteit is dat echte voedselallergieën extreem laag zijn bij honden en katten, en de aanstootgevende stoffen zijn meestal geen granen. Graanallergieën bij honden zijn zo ongewoon dat ze minder dan één procent van de honden treffen. Ze hebben meer kans op een allergie voor eiwitten zoals rundvlees of kip.

Als u vermoedt dat uw hond een voedselallergie of gevoeligheid heeft, raden we u aan samen met uw dierenarts de bron te vinden. Ze kunnen u helpen bij het identificeren van eventuele allergieën of gevoeligheden en bevelen een therapeutisch dieet aan om allergenen te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat uw hond de voeding blijft krijgen die hij nodig heeft. Ondanks de voordelen voor sommige honden, zijn er nadelen aan het voeren van graanvrij hondenvoer.

Veel mensen gaan ervan uit dat graanvrij koolhydraatarm betekent, maar dat is niet het geval. Sommige hondenvoer zonder granen is zelfs hoger in alternatieve koolhydraatbronnen zoals aardappelen en erwten. Dit kan leiden tot onbedoelde gewichtstoename. Daarom is het zo belangrijk om met je dierenarts samen te werken.

Als u dit doet, krijgt uw hond de voeding die hij nodig heeft uit de juiste bronnen. Graanvrij hondenvoer bevat geen ingrediënten zoals tarwe, rijst, maïs, gerst, haver, soja of rogge. Het kan echter nog steeds koolhydraten bevatten zoals linzen, aardappelen, zoete aardappelen, quinoa of erwten. Het kan meer vlees bevatten als vervanging dan gewoon hondenvoer, wat betekent dat het veel eiwitten bevat.

Of er kan een alternatieve bron van koolhydraten zijn. Alleen omdat een voer voor huisdieren graanvrij is, wil dat nog niet zeggen dat het van hoge kwaliteit is. Sommige voorstanders van graanvrije hondenvoerdiëten kiezen voor deze vorm van voeding voor hun honden omdat ze denken dat hun honden allergisch of intolerant zijn voor granen. Graanvrije en glutenvrije diëten voor honden worden steeds populairder.

Hoewel deze diëten bijzonder nuttig zijn voor MENSEN die lijden aan coeliakie, glutenintoleranties of allergieën voor tarwe, lijden de meeste honden NIET aan dezelfde aandoeningen. Hoewel de medische voordelen van graanvrij hondenvoer doorgaans voldoende zijn om eigenaren ertoe te brengen over te schakelen, kan het uw hond er ook gezonder uit laten zien. Graanvrij hondenvoer kan uw pup helpen om minder schilferige huid, een glanzender vacht en wittere tanden te krijgen. Je kunt ook genieten van minder stinkende hondenkussen, omdat graanvrij hondenvoer de adem van je pup kan verbeteren.

Dankzij toegewijde dierenartsen en toegewijde hondenbezitters zijn er uitstekende middelen beschikbaar. Graanvrij hondenvoer kan enkele voordelen hebben, maar de beslissing komt uiteindelijk neer op wat u en uw hond verkiezen. Taurine werd onmiddellijk verdacht bij honden DCM, maar relatief weinig gevallen van taurine-deficiënte DCM zijn geïdentificeerd bij honden. Niet al het graanvrije hondenvoer is gelijk gemaakt; sommige graanvrije voedingsmiddelen vervangen de granen gewoon door andere koolhydraatzware vulstoffen die net zo ongezond zijn voor uw hond en zelfs kunnen worden gekoppeld aan DCM.

Graanvrij voedsel kan geschikt zijn als een hond een graanallergie heeft en als een dierenarts dit aanbeveelt, brengt het dieet ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Wanneer u probeert te beslissen of u al dan niet graanvrij wilt gaan, moet u eerst meer te weten komen over dit soort voer en of het al dan niet gunstig zal zijn voor uw hond. Afgezien van ervoor te zorgen dat het voer van uw hond de juiste ingrediënten bevat, moet het ook geschikt zijn voor de leeftijd van uw huisdier (ook bekend als levensfase). Als je kijkt naar de ingrediënten voor brokjes of natvoer, zorg er dan voor dat je de ingrediënten erin herkent.

Sommige voorstanders van het graanvrije hondendieet beweren dat granen een onnatuurlijke voedingsbron zijn voor honden en vinden dat de voorouders van honden geen granen in het wild verteren. Onlangs waarschuwde de Amerikaanse FDA eigenaren van gezelschapsdieren en dierenartsen over meldingen van DCM bij honden die voedsel voor huisdieren eten met erwten, linzen, andere peulvruchtenzaden of aardappelen als hoofdingrediënten. Verder kunnen puppy's die tekenen van intoleranties vertonen door het eten van traditioneel hondenvoer baat hebben bij een verandering naar een graanvrij dieet. Om ze te voeden zoals de natuur het bedoeld heeft met behulp van hele voedselingrediënten en beproefde Eastern Food Therapy.

Toen deze voedingsmiddelen werden getest, bevatten ze hetzelfde gemiddelde percentage eiwit-, vet-, taurine- en taurine-precursoren als graanbevattende producten. Meer dan 90 procent van de diëten was graanvrij en 93 procent van de diëten bevatte erwten of linzen. Bron: uitgelatenhond.nl

Leave a Comment

All fileds with * are required