Kan hondenvoer katten pijn doen?

Af en toe een hap hondenvoer doet je kat geen pijn. Maar hondenvoer is geen vervanging voor kattenvoer. Ze bevatten veel van dezelfde ingrediënten. Maar kattenvoer is speciaal samengesteld voor de behoeften van een kat, waaronder meer eiwitten en bepaalde vitamines en vetzuren.

Is het veilig voor katten om hondenvoer te eten? Je hebt je misschien afgevraagd of er schade is aan katten die hondenvoer eten. Misschien heb je je kat per ongeluk wat hondenvoer gegeven of sloop je kat een beetje voer uit de hondenbak. Gelukkig zijn kleine hoeveelheden hondenvoer meestal niet schadelijk voor een kat. Langdurig voeren van hondenvoer aan katten kan echter complicaties veroorzaken.

Hoewel kattenvoer en hondenvoer op elkaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen. Als uw kat af en toe uit de voerbak voor honden snackt maar vooral kattenvoer eet, is dit oké. Zolang een compleet en uitgebalanceerd kattenvoer 90% van hun dagelijkse calorieën uitmaakt, is het oké voor katten om af en toe een kleine hoeveelheid hondenvoer te hebben. Hondenvoer bevat meestal geen ingrediënten die giftig zijn voor katten, dus hondenvoer op korte termijn zal een kat geen pijn doen.

Ze zouden in orde moeten zijn als je binnenloopt om de kat te vinden die het hondenvoer eet - zolang het maar niet regelmatig voorkomt. Katten en honden hebben HEEL verschillende voedingsbehoeften. Honden zijn alleseters, terwijl katten vleesetend zijn. Hoektanden en katachtigen hebben dus verschillende soorten voeding nodig om te groeien en te gedijen.

Om te beginnen zijn de ingrediënten in hondenvoer op geen enkele manier gevaarlijk of ongezond voor je kattenfurball. Integendeel, ze bieden net zoveel voeding en voeding als elk voedsel zou moeten bieden. Helaas voldoen de hoeveelheden voeding in hondenvoer niet aan de essentiële behoefte van een kat aan goede voeding. Van alle vitamines en zuren die in kattenvoer worden aangetroffen, zijn vitamine A en het aminozuur taurine de meest essentiële vitamines en zuren.

Hoektanden kunnen ze zelf produceren, maar katten hebben ze nodig als aanvullende aanvulling op hun dieet. Ze zijn van vitaal belang voor een kat en zonder hen kan uw kat verschillende hartaandoeningen ontwikkelen. Hier is het korte antwoord: hondenchow mist genoeg vitamines, eiwitten, vleesproducten en taurine. Zonder een uitgebalanceerd dieet bestaande uit speciaal kattenvoer voor babykittens, volwassen katten, oudere katten of exotische rassen, blijft uw binnenkat ondervoed en vatbaar voor gevaarlijke ziekten.

Bovendien heeft uw binnenkat veel meer voeding nodig dan de wilde kat, aangezien de buitenkat waarschijnlijk zal worden aangevuld met jachtmuizen en andere kleine dieren, zoals hij is geëvolueerd om te doen. Dus hondenvoer zal de binnenkat nog meer schaden. Een andere reden waarom hondenvoer slecht is voor katten is het gebrek aan vocht. Bovendien hebben katten ook speciale diëten nodig op basis van hun ras en leeftijd.

Exotische katten zoals de Sphynx hebben bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan notoir grote rassen zoals de Maine Coon. Last but not least komt de smaakfactor. Daarom moet droog of ingeblikt hondenvoer te allen tijde buiten het bereik van uw kat zijn. Als uw katachtige vriend weigert uit zijn kom te eten en het voer van de hond zoekt, steekt u verschillende soorten kattenvoer op om ervoor te zorgen dat uw kat niet langer in de verleiding komt.

Stel dat je elk huisdier individueel voedt, maar je hebt een stiekeme pup die graag het kattendiner als toetje eet. Uw hond neemt mogelijk te veel calorieën binnen voor de dag, wat kan leiden tot obesitas en andere gerelateerde gezondheidsproblemen. Wanneer een hond kattenvoer eet, krijgt hij ook niet de juiste verhouding tussen eiwitten, vezels en andere voedingsstoffen die nodig zijn om zijn gezonde levensstijl te behouden. Dit kan leiden tot gastro-intestinale problemen, belasting van de lever en nieren, pancreatitis of een aantal andere problemen.

Hetzelfde kan het geval zijn als uw kat het voer van uw hond sluipt. Om nog maar te zwijgen van het feit dat katten een paar voedingsstoffen nodig hebben, zoals taurine en arachidonzuur (een soort at) die niet nodig zijn voor honden, en daarom niet altijd worden gecontroleerd in hondenvoer. Op de lange termijn kan een kat die hondenvoer eet tekorten aan voedingsstoffen ervaren, terwijl een hond die kattenvoer eet meer kans heeft op problemen die verband houden met overtollige energie of voedingsstoffen. Hoewel hondenvoer niet giftig is voor katten, heeft uw kat een heel andere set voedingsstoffen nodig dan een hond.

Kattenvoer moet veel vitamine A, taurine, arachidonzuur en eiwitten bevatten, en hondenvoer bevat veel lagere niveaus van deze voedingsstoffen. Honden kunnen overleven met lagere niveaus van vitamine A en eiwitten, terwijl katten dat niet kunnen. Honden kunnen ook taurine en arachidonzuur produceren, maar katten moeten deze zuren in hun voer hebben. Zonder voldoende taurine kunnen katten hartaandoeningen, gezichtsvermogen en gebitsproblemen ontwikkelen.

Katten kunnen hondenvoer krijgen in noodgevallen omdat het calorieën bevat en niet giftig is. Hongersnood zal een kat veel ernstiger schaden dan hondenvoer ooit zou kunnen. Het is echter niet qua voedingswaarde uitgebalanceerd en mag niet op lange termijn worden gevoerd. In feite mist het taurine, vitamine A en bevat het slechts de helft van het dagelijkse eiwit dat een kat nodig heeft.

Als een kat alleen gedurende lange tijd hondenvoer krijgt, kunnen schadelijke, zo niet dodelijke gevolgen optreden. Katten hebben geen koolhydraten nodig om te gedijen en kattenvoer is over het algemeen aanzienlijk lager in deze macronutriënt dan hondenvoer. Veel experts raden nu aan om sommige of alle natte kattenvoer te voeren om de hydratatie te behouden, de inname van koolhydraten te minimaliseren en een gezonde urinewegen te bevorderen. Zolang ze zo snel mogelijk een compleet en uitgebalanceerd kattenvoer krijgen, kunnen ze hun dosis taurine opnemen voordat het tekort problemen begint te veroorzaken.

Desalniettemin kunnen veel katten de drang voelen om de hondenkom te proeven uit eenvoudige nieuwsgierigheid of wraak. Het korte antwoord is ja, een kat kan een kleine hoeveelheid hond eten en heeft geen toxiciteit of blijvende effecten. Een organisatie genaamd de Association of American Feed Control Officials heeft richtlijnen opgesteld voor diervoeders en voer voor huisdieren. Als u een kitten, drachtige kat of zogende kat heeft, moet u een voer kiezen dat is gelabeld voor groei of voor alle levensfasen.

Sommige katten raken zelfs verslaafd aan droogvoer en moeten geleidelijk worden overgezet op natvoer voor gezondheidsvoordelen. Het eten van hondenvoer kan problematischer zijn als uw kat een allergie, een gevoelige maag of een bepaald gezondheidsprobleem heeft. Hondenvoer bevat andere voeding, waaronder meer koolhydraten, die honden nodig hebben maar niet nodig zijn, en kan zelfs schadelijk zijn in grote hoeveelheden of gedurende langdurige perioden voor katten. Het komt meestal voor wanneer katteneigenaren proberen het dieet van hun kat aan te vullen met zelfgemaakt voedsel, hondenvoer of groenten.

Als ze geen puinhoop maakt in de keuken, natuurpaden verkent met haar hond of een yogaworkshop bijwoont, schrijft ze fulltime voor meerdere lifestyle- en technologiemerken. .

Leave a Comment

All fileds with * are required