Zal hondenvoer een kat pijn doen?

Net zoals het gevaarlijk is om alleen kattenvoer aan honden te voeren, kunnen katten niet alleen overleven met hondenvoer. Hondenvoer mist voldoende vitamine A en taurine, twee voedingsstoffen die katten nodig hebben om gezond te leven. Hondenvoer heeft ook een tekort aan arachidonzuur en mist het adequate vleeseiwitgehalte dat katten nodig hebben. Is het veilig voor katten om hondenvoer te eten? Je hebt je misschien afgevraagd of er schade is aan katten die hondenvoer eten.

Misschien heb je je kat per ongeluk wat hondenvoer gegeven of sloop je kat een beetje voer uit de hondenbak. Gelukkig zijn kleine hoeveelheden hondenvoer meestal niet schadelijk voor een kat. Langdurig voeren van hondenvoer aan katten kan echter complicaties veroorzaken. Hoewel kattenvoer en hondenvoer op elkaar lijken, zijn er enkele belangrijke verschillen.

Ja, maar alleen als oplossing voor de korte termijn, als laatste redmiddel. Een gestolen snack uit de hondenbak is geen reden tot zorgen. Maar katten die consequent hondenvoer eten, kunnen schadelijk zijn voor hun gezondheid en welzijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er zowel hondenvoer als kattenvoer is in het huishouden waar deze viervoetige metgezellen samenwonen.

Als uw kat af en toe uit de voerbak voor honden snackt maar vooral kattenvoer eet, is dit oké. Zolang een compleet en uitgebalanceerd kattenvoer 90% van hun dagelijkse calorieën uitmaakt, is het oké voor katten om af en toe een kleine hoeveelheid hondenvoer te hebben. Hondenvoer bevat meestal geen ingrediënten die giftig zijn voor katten, dus hondenvoer op korte termijn zal een kat geen pijn doen. Ze zouden in orde moeten zijn als je binnenloopt om de kat te vinden die het hondenvoer eet - zolang het maar niet regelmatig voorkomt.

Af en toe een hap hondenvoer doet je kat geen pijn. Maar hondenvoer is geen vervanging voor kattenvoer. Ze bevatten veel van dezelfde ingrediënten. Maar kattenvoer is speciaal samengesteld voor de behoeften van een kat, waaronder meer eiwitten en bepaalde vitamines en vetzuren.

Een gestage voeding van hondenvoer kan ervoor zorgen dat uw kat ernstig ondervoed raakt. Katten en honden hebben HEEL verschillende voedingsbehoeften. Honden zijn alleseters, terwijl katten vleesetend zijn. Hoektanden en katachtigen hebben dus verschillende soorten voeding nodig om te groeien en te gedijen.

Om te beginnen zijn de ingrediënten in hondenvoer op geen enkele manier gevaarlijk of ongezond voor je kattenfurball. Integendeel, ze bieden net zoveel voeding en voeding als elk voedsel zou moeten bieden. Helaas voldoen de hoeveelheden voeding in hondenvoer niet aan de essentiële behoefte van een kat aan goede voeding. Van alle vitamines en zuren die in kattenvoer worden aangetroffen, zijn vitamine A en het aminozuur taurine de meest essentiële vitamines en zuren.

Hoektanden kunnen ze zelf produceren, maar katten hebben ze nodig als aanvullende aanvulling op hun dieet. Ze zijn van vitaal belang voor een kat en zonder hen kan uw kat verschillende hartaandoeningen ontwikkelen. Hier is het korte antwoord: hondenchow mist genoeg vitamines, eiwitten, vleesproducten en taurine. Zonder een uitgebalanceerd dieet bestaande uit speciaal kattenvoer voor babykittens, volwassen katten, oudere katten of exotische rassen, blijft uw binnenkat ondervoed en vatbaar voor gevaarlijke ziekten.

Bovendien heeft uw binnenkat veel meer voeding nodig dan de wilde kat, aangezien de buitenkat waarschijnlijk zal worden aangevuld met jachtmuizen en andere kleine dieren, zoals hij is geëvolueerd om te doen. Dus hondenvoer zal de binnenkat nog meer schaden. Een andere reden waarom hondenvoer slecht is voor katten is het gebrek aan vocht. Bovendien hebben katten ook speciale diëten nodig op basis van hun ras en leeftijd.

Exotische katten zoals de Sphynx hebben bijvoorbeeld andere voedingsbehoeften dan notoir grote rassen zoals de Maine Coon. Last but not least komt de smaakfactor. Daarom moet droog of ingeblikt hondenvoer te allen tijde buiten het bereik van uw kat zijn. Als uw katachtige vriend weigert uit zijn kom te eten en het voer van de hond zoekt, steekt u verschillende soorten kattenvoer op om ervoor te zorgen dat uw kat niet langer in de verleiding komt.

Er zijn verschillende soorten commercieel kattenvoer te koop, waaronder droog, ingeblikt en rauw. Het is echter onwaarschijnlijk dat af en toe snacken op hondenvoer, of katten die hondenvoer eten in een noodgeval, problemen veroorzaken. Als u zich in een noodsituatie bevindt waarin u bent vergeten langs de winkel te komen om meer kattenvoer op te halen en alles wat u heeft is hondenvoer, dan komt het goed met uw kat, Dr... Hoewel het soms lijkt alsof ze verwant zijn, komen katten en honden uit verschillende delen van het dierenrijk en hebben ze verschillende dieetwensen.

Kattenvoer bevat meer calorieën vanwege hun extra eiwitbehoefte, wat een andere belangrijke reden is waarom hondenvoer op de lange termijn slecht is voor katten. Hoewel een hond denkbaar alleen van kattenvoer zou kunnen leven, is het volgens de American Kennel Club niet aan te raden. Door etenswaren te bewaren waar uw kat er niet bij kan komen en het gesloten houden van voorraadkast- en kastdeuren, kunt u uw kat beschermen tegen ernstige voedselgerelateerde ziekten. Houd er ook rekening mee dat vooraf bereide rawfood-diëten voor katten lager zijn in plantaardige ingrediënten en meer aminozuren bevatten dan hun tegenhangers voor honden.

U kunt de kat en hond ook in aparte ruimtes voeren en de toegang beperken totdat de voedselgerechten leeg zijn. hondenvoer wordt meestal niet aangevuld met arachidonzuur, omdat hun lichaam zijn eigen voedsel kan creëren. Hondenvoer is niet giftig voor katten, dus als uw huisdier hier en daar een kleine hoeveelheid eet, mag het uw kat niet ziek maken. Katten hebben ook meer eiwitten nodig dan honden om het niveau van energie te bereiken dat ze nodig hebben voor een gelukkig en gezond leven.

Ondanks de gerapporteerde voordelen van natvoer, geven sommige katten de voorkeur aan droogvoer en eten ze niet genoeg natvoer om gezond te blijven. .

Leave a Comment

All fileds with * are required